Recept na gnocchi s jablky

Ingredience na gnocchi s jablky

  •     800g jablek

  •     600g gnocchi - polotovar

  •     6 lžic citrónové šťávy

  •     4 lžíce nasekaných oříšků

  •     200g brusinek

  •     150g jablečné šťávy

  •     4 lžíce cukru

  •     50g másla

  •     3 lžíce medu


Postup přípravy gnocchi s gorgonzolou


Jablka omyjeme a nakrájíme na plátky, které vložíme do vody s citrónovou šťávou. Mezitím si jablečnou šťávu nalijeme na hrnce, přidáme 4 lžíce cukru a přivedeme k varu. Poté do vařící jablečné šťávy přidáme brusinky a necháme chvíli vařit. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme vařené gnocchi, které jsme si uvařili dle návodu na obalu. Na pánev přidáme dále jablka nakrájená na plátky a dusíme cca 5 minut. Nakonec přidáme jablečnou šťávu s brusinkami a med. Na ozdobu posypeme nasekanými oříšky a mžeme podávat.