Gnocchi s kuřecí kari omáčkou

Ingredience na gnocchi s kuřecí kari omáčkou

  • 500g gnocchi

  • 500g kuřecích prsou

  • 1 kostka bylinkový bujon

  • 2 ks taveného sýra (nejlépe Smetanino)

  • 2 ks červené papriky papriky

  • 1 větší cibule

  • 2 stroužky česnku

  • kari koření

  • 200ml smetany

  • máslo

  • sůl


Postup přípravy gnocchi s kuřecí kari omáčkou


Nadrobno nakrájíme větší cibuli a na plátky pokrájíme dva stroužky česneku. Červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky.

 

Na trošce másla dáme zpěnit nakrájenou cibulku a česnek, přidáme kuřecí maso, osolíme a necháme chvilku restovat. Přidáme pokrájenou červenou papriku, vše zalijeme smetanou a přidáme kari kořenoí podle chuti. Do omáčky přidáme 2 obdélníky taveného sýru a kostku bylinkového bujonu a počkáme, než se sýr a bujon v omáčce rozpustí. Na závěr omáčku dosolíme podle chuti.

 

Gnocchi uvaříme podle návodu nebo si je připravíme podle domácí receptury. Poté je promícháme s kuřecím masem v kari omáčce a ozdobíme čerstvou bylinkou.