Recept na restované gnocchi s pórkem

Ingredience na restované gnocchi s pórkem

 

  • 500g gnocchi
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce ostřejšího kečupu
  • 1 střední pórek
  • sůl a mletý pepř dle chuti
  • uzený špek nebo olej na vymazání pánve

Postup přípravy receptu na restované gnocchi s pórkem

 

Gnocchi opět uvaříme podle návodu na obalu nebo si je připravíme podle domácí receptury. Pánev vymažeme uzeným špekem nebo dáme do pánve trochu oleje, aby se nám noky nepřipalovaly.

 

Mezítím si zamícháme v misce sójovou omáčku, ostřejší kečup, med a čerstvý mletý pepř. Pórek si pokrájíme na tenká kolečka. Na pánvi orestujeme gnocchi a jakmile začnou zlátnout, tak přidáme na kolečka pokrájený pórek a dále restujeme, dokud i pórek nebude opečený doměkka.

 

Poté noky s pórkem zalijeme připravenou omáčkou, kterou jsme si připravili a restujeme ještě chvilku hezky do zlatova. Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.