Tvarohové gnocchi s borůvkami

Ingredience na tvarohové gnocchi s borůvkami

  • 250g tvarohu

  • 1 vejce

  • trocha soli

  • 7 lžic dětské krupice

  • borůvky

  • moučkový cukr

  • šlehačka

 

Postup přípravy tvarohových gnocchi s borůvkami

Těsto na tvarohové noky vytvoříme smíchanám tvarohu, vejce a dětské krupice (v případě potřeby přidáme trochu soli a hrubé mouky). Vzniklé těsto rozdělíme na dva kusy a z každého kusu uděláme váleček o průměru asi 3 cm, který rozkrájíme na asi 3cm dlouhé nočky. Všechny noky vysypeme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 3-5 minut. Jakmile vyplavou nočky na povrch, jsou zpravidla hotovy. Je dobré jeden vytáhnout a rozkrojit a zkusit, zda už jsou noky hotovy. Pokud už jsou noky uvařeny, jen je scedíme a necháme okapat.


Borůvky rozmačkáme, nebo rozmixujeme s cukrem, necháme trochu povařit a borůvkovou omáčku máme hotovou. Vše nakonec ozdobíme šlehačkou, nebo zakysanou smetanou. Tento recept udělá radost především vašim dětem, ale i dospěláci si určitě pochutnají.